tiistai 11. maaliskuuta 2014

Bayern – Arsenal 1-1.

Vastaavaa ihmettä ei tänä vuonna saatu, kuin viime kauden mestareiden liigassa. Peliesitys oli silti Arsenalilta positiivinen, mutta ihmeen jatkoon meno olisi vaatinut. Kuten edellisessä kirjoituksessa totesin: voitto olisi ollut mahtavaa, mutta tasapeli olisi hienoa. Ottelupari oli kuitenkin käytännössä ohi ensimmäisen osaottelun jälkeen, kiitoksia Robbenin näyttelijänlahjojen ja tuomarin.

Arsenalin avauskokoonpano herätti etukäteen keskustelua, sillä jo siitä kävi selväksi, ettei Arsenal tullut Allianz Arenalle pelkästään peruuttelemaan ja hakemaan hyödytöntä 0-0 tulosta, tai niukkaa tappiota. Viimehetken loukkaantumiset tarkoittivat, että Arsenal ei saanut seitsemää mahdollista vaihtomiestä, vaan joutui tyytymään kuuteen. Twitter tiesti kertoa, että ilmeisesti Bendtnerin piti olla seitsemäs vaihtomies, mutta loukkaantui ennen peliä harjoituksissa.

Peli oli kaiken kaikkeaan hyvää ja tasatulos 1-1 lienee oikeudenmukainen. Bayern oli parempi, pitäen palloa enemmän ja luoden vaarallisimmat tilanteet. Arsenal ei ollut kuitenkaan huono ja sai pidettyä Bayernin pelottavan hyökkäyksen suhteellisen hyvin aisoissa. Tärkeintä oli, että Arsenal pystyi Bayernin haastamaan, eikä jäänyt missään vaiheessa jyrän alle.

Molemmat joukkueet lähtivät peliin varovaisesti ja etenkin Bayernin taktiikkana oli, ettei omiin saanut maalia päästää. Bayernin hyökkäykset olivat melko hitaita, syötöt alibeja ja pelaajia jäi jatkuvasti pallon alle. Pallon saatuaan joutui Arsenal hakkaamaan pääätän Bayernin puolustusmuuriin ja voimakas prässi teki pelin vaikeaksi. Oxlade-Chamberlain oli oikeastaan ainoa pelaaja, joka pystyi Bayernin haastamaan. Sanoisin, että tulevaisuudessa meidän varmimpia avaajia, jos vain kunnossa pysyy.

Arteta sai ainakin twitterissä kritiikkiä, mutta mielestäni ekalla jaksolla oli puolustussuuntaan hyvä ja teki hyviä katkoja. Keltainen kortti sitten toi omat haasteensa peliin. Podolski oli alkuun hieman näkymätön, mutta jäi toisaalta ilman palloja. Olin valmis ottamaan miehen vaihtoon, mutta teki sitten huikean maalin. En usko, että joukkueesta olisi toista pelaajaa löytynyt, joka vastaavaan olisi kyennyt.

Kaikenkaikkiaan deathrun #2 on alkanut mallikkaasti: ensin kaatui Everton ja nyt saatiin vielä hyvä tulos Bayernista. Mahdollisuudet oli jopa parempaan ja Arsenal hukkasi pari hyvää mahdollisuutta tehdä lisää maaleja.

Hieno peli Arsenalilta ja kuten Pasi studiosta sanoi: Arsenal laittoi näillä resursseilla kaiken peliin ja pystyi Bayernin haastamaan. Täydellistä suoritusta ei saatu, mutta tästä on erittäin hyvä lähteä viikonlopun peleihin. Kyllä Arsenalin päähuomio on liigassa ja FA-cupissa.

Jälkihuomiona muutama fakta Robbenista:

- Saa puolet palkastaan karkkeina, jotka on varastettu lapselta.
- Leikkaa pihansa nurmikkoa sunnuntaiaamuna.
- Ostaa orpokoteja vain ajaakseen lapset kaduille.
- Voittanut 10 parhaan näyttelijän oscaria, sekä hieman yllättäen yhden erikoisefekteistä.  

5 kommenttia:

  1. Jokainen lumeton joulu on robbenin aiheuttama.

    Periaatteessa ei pitäisi olla tyytyväinen tulokseen koska tiputtiin jatkosta, mutta onhan meidän vire Allianzilla vaan aika kova. Vielä kun osattaisiin pelata noi kotipelit tsämppärissä mallikkaasti. Noh, ens vuonna sitten.

    VastaaPoista
  2. Huikea Robben-osio!

    -Lähettää pelikutsuja Facebookissa

    VastaaPoista
  3. Ottelupari jätti paljon jossiteltavaa. 11vs11 Arsenal pystyi Bayernin haastamaan, mutta Bayernin kaato vaatii täydellistä onnistumista. Ainoastaan vajaamiehisenä Arsenal oli pulassa, mutta tästä huolimatta pystyivät estämään ruman tappion. Paremmin me pärjättiin kuin Uefalona, joka otti kuokkaan 7-0 maalierolla.

    VastaaPoista
  4. Kaiken kaikkiaan olin erittäin tyytyväinen Arsenalin taktiikkaan. Ehkä olisin itse laittanut Flaminin Artetan tilalle, mutta nämä ovat mielipide kysymyksiä ja ennenkaikkea Wenger knows.

    VastaaPoista
  5. Yhden vaihtomiehen vajaus johtui siitä, että Ryo Mikajapsi ei ollut pelikelpoinen. Heppu lensi joukkueen mukana Saksaan ja vasta perillä tajusivat ettei hän voi pelata. Tammikuussa, kun se loukkaantunut ruotsalainen,(joka ehkä on olemassa) vuokrattiin meidän physioiden käyttöön, poistettiin Ryo mestareiden liiga miehistöstä, jotta mysteeriruotsalainen saataisiin rekisteröityä. Hyvä niin, mutta on kyllä käsittämätöntä, että kukaan ei muistanut tuota kuin vasta Saksassa.

    VastaaPoista