maanantai 17. maaliskuuta 2014

Pohjois-Lontoo on punainen!

Arsenal otti eilen kauden kolmannen voittonsa Tottenhamista, Thomas Rosickyn hurjalla laukauksella. Samalla Arsenal nosti itsensä takaisin mestaruustaisteluun, lopettaen samalla Spursin toiveet top-4 sijoituksesta. Eilisen voiton myötä Arsenal ja erityisesti Arsene Wenger pääsivät eroon yhdestä peikosta: Arsenal ei ollut ennen eilistä onnistunut voittamaan seitsemään vuoteen White Hart Lanella. 

Loppunumeroiden ja Spursin lievän hallinnan takia voisi pelin tulkita tasaiseksi, mutta todellisuudessa ei Arsenal ollut missään vaiheessa hätää kärsimässä. Tottenhamin laukauksista 70 prosenttia tuli rangaistusalueen ulkopuolelta ja hyökkäykset pysähtyivät kerta toisensa jälkeen Arsenalin hyvin organisoituun puolustukseen. Tottenham sai pelissä yhteensä 17 laukausta, mutta vain kaksi näistä suuntautui kohti maalia. Mertesacker ja Koscielny näyttivät jälleen kerran, että ovat valioliigan tämän hetken paras topparikaksikko. Micah Richards twiittasi pelin jälkeen, että pitää Koscielnyä valioliigan parhaana pelaajana. Tämä siis pelaajan suusta, joka harjoittelee päivittäin muun muassa Vincent Kompanyn kanssa.

Peli jätti silti muutamia kysymysmerkkejä, lähinnä hyökkäyksen ja keskikentän osalta. Etenkin toinen jakso oli Arsenalille vaikeahko, eikä kontrolloituja hyökkäyksiä pystytty juuri rakentamaan. Giroudille peli oli jälleen vaikea, eikä hänen vahvuuksiaan pystytty pelissä hyödyntämään. Giroud ei ole sinänsä huono pelaaja, mutta tietyissä peleissä hänen heikkoutensa tulevat liian selkeästi esiin, etenkin jos hän ei saa tarvittavaa tukea laidoilta ja keskeltä. Myös Cazorla oli eilen hieman hukassa, joskin pelasi alkuun itselleen vieraalla paikalla oikeassa laidassa. 

Podolski oli vasemmalla laidalla melko hyvä ja jonain toisena päivänä olisi tehnyt maalin tai kaksi. Podolskin ja Giroudin pitää tulevaisuudessa parantaa yhteispeliään, sillä eilen Podolski syötti  Giroudille ainoastaan kerran. Laitalinkin ja targetin välillä tämä on aivan liian pieni lukema. 

Puolustuksen ohella suurin onnistuja pelissä oli ikinuori Thomas Rosicky, joka näyttää saaneen itsensä huikeaan vireeseen juuri oikealla hetkellä. Oxlade-Chamberlain jatkoi energisiä otteitaan, mutta samalla epäonnistui kolmessa selvässä maalipaikassa. Artetalta peli oli normaalia tasoa ja oli hyvä etenkin puolustussuuntaan. 

Vaikka esitys jätti hieman toivomisen varaa, oli kolmen pisteen saaminen tärkeintä. Arsenal on edelleen, ainakin teoriassa, mukana mestaruustaistelussa. Ainakin top-4 sijoitusta pitää lähes, sillä viidentenä oleva Spurs on meitä yhdeksän pistettä jäljessä, pelin enemmän pelanneena. Everton voi rästipelinsä voittamalla nousta 54 pisteeseen, eli kahdeksan pisteen päähän. Manun mahdollisuuksiin uskoo enää tuskin kukaan. 

Mestaruus on edelleen mahdollista, mutta vaatii loppukauden täydellistä onnistumista. Kuluva kausi on ollut täynnä yllättäviä käänteitä ja kaikki neljä mestaruusehdokasta ovat kompastelleet kukin tahollaan. Viimeisimpänä Chavsit Aston Villaa vastaan. Loukkaantumisten ja hieman muita vaikeamman loppukauden takia pidän mestaruutta epätodennäköisenä. Olemme kuitenkin edelleen mukana mestaruustaistelussa ja kahden voiton päässä FA-cupin voitosta. Ainakaan minä en voi enempää vaatia. 

Mennään nyt peli kerrallaan ja katsotaan kauden lopussa mitä meille jäi käteen. Eihän sitä koskaan tiedä. 

1 kommentti:

  1. Tarkoitit varmaan ettei Arsenal ole voittanut shite hart lanella seitsemään vuoteen liigassa.

    VastaaPoista