maanantai 10. maaliskuuta 2014

Bayern revisited.

Pohdintaa tulevasta Bayern München - Arsenal -pelistä.

Arsenal kohtaa huomenna Mestareiden liigan viimeisimmän voittajan Bayern Munchenin vieraissa. Arsenalilla on alla 0-2 tappio kotikentältä ja käytännössä kaikki vähänkään jalkapalloa seuraavat pitävät Arsenalin mahdollisuuksia jatkoon pääsystä seitinohuina. Veikkauksen vieraskerroin 9.70 kertoo omaa kieltään Arsenalin mahdollisuuksista. Mutta palataanpa ajassa vuosi taaksepäin. Tuolloin Arsenal oli yhtä mahdottoman tehtävän edessä: alla oli 1-3 kotitappio ja brittimedia huudettiin kilpaa siitä, kuinka pahassa kriisissä joukkue oli. Pelin päättyessä taululla kuitenkin luki 0-2 vierasvoitto Arsenalille, ja jatkopaikka oli jäänyt saavuttamatta ainoastaan vierasmaalisäännön (typerin sääntö koskaan) perusteella. Tuo yksittäinen ottelu oli vedenjakaja Arsenalin kaudessa ja käänsi koko loppu kevään tilanteen (Arsenal saavutti alkuvuodesta kaukaiselta tuntuneen top-4 sijoituksen). 

Onko Arsenalin tehtävä vaikea? On. Onko se mahdoton? Ei. Otteluparista jatkoon meno vaatii joukkueelta täydellisen suorituksen ja käytännössä kaikkien pelaajien on ylitettävä itsensä. Myös onnea tarvitaan ja tilauksessa olisi myös Bayernin pelaajien huonohko päivä. Henkilökohtainen toive olisi Robbenin ulosajo kahden filmauksesta saadun keltaisen ansiosta ensimmäisen vartin aikana. Viime vuonna Bayern lähti peliin hieman löysästi ja antoi Arsenalille mahdollisuuden tulla takaisin peliin. Se, että Bayern tekeisi saman virheen toistamiseen on kuitenkin epätodennäköisempää. Toisaalta Bayern oli möhliä alkulohkon voittonsa häviämällä Citylle 2-3. Man Cityn ei olisi tarvinnut tehdä kuin yksi maali, ja meille olisi tullut joku muu vastustaja. 


Ensimmäisessä osaottelussa Arsenal osoitti, että se pystyy haastamaan Bayernin. Tehtävä muuttui kuitenkin mahdottomaksi Sczecnyn ulosajon jälkeen. 

Bayern on ollut tällä kaudella käsittämättömän kova. Viimeiset kuusi peliä ovat voittaneet maalierolla 26-2. Joukkue ei ole myöskään hävinnyt tällä kaudella Bundesligassa kertaakaan ja omaa maalieron 72-11. Ja ainakin jos mediaan on uskominen koostuu joukkueen ydin Space Jam -elokuvan hirviöistä, saaden tukea Skynetiltä sekä Persialaisten voittamattomalta armeijalta.

Arsenalilla ei ole mitään hävittävää. Lisäksi Arsenal on onnistunut mahdottomissa tehtävissä aiemminkin. Vuonna 1989 joukkue otti Liverpoolilta mestaruuden nenän edestä Anfieldilla (jonka piti olla mahdotonta), vuonna 2006 Arsenal voitti Realin mennen jatkoon mestareiden liigassa (myös mahdotonta) ja viimeisimpänä on vierasvoitto Dortmundista (semi-mahdoton). Muodostuuko ottelu samanlaiseksi vedenjakajaksi, kuin vuosi sitten? Sen tiedämme huomenna puoliltaöin. Itse toivon Arsenalilta hyvää ja pirteää esitystä. Voitto olisi mahtavaa, tasapeli hienoa ja säädyllinen tappio siedettävää. 

Niin, ja vielä loppuun muistuttaisin sellaisista henkilöistä kuten Väiski Vemmelsääri, Sarah Connor ja 300 spartalaista sotilasta. We are Arsenal. Fear us!

8 kommenttia:

  1. Hienoa luettavaa, meinaatko kuinka usein yrittää päivittää blogia? Tulosveto 0-2, kerroin 70 = helppoa rahaa

    VastaaPoista
  2. Hienoa että sait blogin pystyyn. Toivottavasta jatkat samaa rataa kuin aloitit.

    VastaaPoista
  3. Tavoitteena olisi kirjoitella vähintään pari kertaa viikossa, tai useammin. Vähintään aina silloin, kun Arsenal-leirissä jotain tapahtuu, eli yleensä ennen ja jälkeen matsien. Ajatuksena oli myös koota kerran viikossa twitteristä ja muista blogeista Arsenaliin liitetyistä huhuista ja hieman analysoidan niiden todenmukaisuutta.

    VastaaPoista
  4. Mukavaa tekstiä lukea ja hienoja ajatuksia sulla. Toive jos mahdollista; voisitko laittaa teksti suuremmalla fontilla? Mun ruudulla näkyvät kommentit selvästi isompina. Tsemppiä ja uutta tekstiä piippuun, tack.

    VastaaPoista
  5. Fontit kasvoivat, luettavuus parani.

    VastaaPoista
  6. Hienoa saada lisää laadukasta suomalaista Arsenal-aiheista luettavaa kun ei itse kerkeä kaikista asioista ottamaan selvää! Pannaan blogi seurantaan!

    VastaaPoista
  7. Hienoa! :)

    Kaikki on mahdollista ja omissa käsissä. Voidaan myös lähteä pelaamaan rennosti ilman paineita, koska pelissä on lähes ainoastaan voitettavaa. Kynsien pureskeluksi tää menee kyllä silti.

    VastaaPoista