sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Will the real Arsenal please stand up?

Iltaa!

Pahoittelut kirjoitusten vähyydestä viime aikoina. Työkiireet ovat vieneet oman aikansa, sekä gradu piti naputella palautuskuntoon. Arsenlin suunnalla oli myös suhteellisen hiljaista, mutta nyt kun kirjoitettavaa tuli, niin voi pojat, sitä tulikin sitten kunnolla.

Eli asiaan.
Everton - Arsenal 3-0. Jälleen kerran tärkeä vieraspeli top-6 jengiä vastaan. Jälleen kerran hengetön, mielikuvitukseton ja surkea esitys. Pelissä oli tarjolla top-4 sijoitus, joka näytti tällä kertaa kiinnostaneen vain Evertonia. Arsenal oli kauniisti ilmaistuna surkea. Sagnaa lukuunottamatta yksikään muu pelaaja ei saa puhtaita papereita.

Koitan yleensä löytää edes jotain positiivista sanottavaa tällaisten pelien jälkeen, mutta viime aikoina Arsenal sekä Arsene Wenger ovat tehneet tämän todella vaikeaksi. Mitä positiivista tuosta Everton-pelistä voisi sanoa? Ei sentään hävitty tennislukemilla? Sagna edes yritti? Ramsey näytti pirteältä, oltuaan poissa neljä kuukautta? On surullista, että liian useasti tällä kaudella, on Arsenalin vieraspeleistä joutunut hakemalla hakemaan jotain positiivista. Niin luokattomia esitykset Manua, Chavsia, Liverpoolia, Evertonia, Stokea, Cityä ja Southamptonia vastaan ovat olleet.

Voitto tai tasapeli olisivat todennäköisesti sinetöineet Arsenalin top-4 sijoittumisen. Nyt top-4 ei ole enää omissa käsissä. Uskon edelleenkin, että Arsenal tulee mestareiden liigaan pääsemään, sillä Evertonin loppukauden ohjelma on vaikea (Manu ja City kotona, Soton ja Palace vieraissa). Tosin tällaisilla esityksillä ei Arsenal tule voittamaan yhtään mitään tällä kaudella. Ei FA-cupia, eikä loppuja liigan pelejään.

Haluaisin uskoa siihen, että Wenger pystyisi kelkan vielä kääntämään ja pystyisi nostamaan Arsenalin sille tasolle, mille joukkue kuuluu. Tällä hetkellä tämä usko on todella koetuksella. Pelaajien ja koko joukkueen olemuksesta paistaa läpi luovuttaminen. Kukaan ei tiedä mitä tehdä. Kukaan ei jaksa yrittää. Onko myös Wenger jo luovuttanut?

Arsene Wengerin jatkoa on vaikea kuvitella, edes siinä tapauksessa, jos FA-cup voitetaan ja liigassa päästään neljän parhaan sakkiin. Joukkueessa on yksinkertaisesti liikaa ongelmia, joiden ratkaisijaksi Wengeriä on vaikea nähdä. Loukkaantumiset, katastrofaaliset vieraspelit, motivaation puute, liian useat täydelliset romahdukset ja niin edelleen. Ei kaikkia näitä ongelmia voida sysätä pelaajien tai loukkaantumisten syyksi.

Palaillaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti